بخش NICU

معرفي بخش NICU

ریاست بخش : آقای دکتر محمد حیدرزاده ; فوق تخصص نوزادان،رئیس اداره سلامت نوزادان،عضو هیات علمی تمام وقت جغرافيايي

سرپرستار: زهرا آصفی بصیر ; کارشناس پرستاری،سابقه کار 15 سال،با سابقه کار در بخش های مختلفی چون اتاق عمل،اورژانس ، NICU و سوپروایزر

همکاران بخش : شامل 41 پرستار ،4کمک بهیار و یک منشی

پرستاران بخش NICU : کارشناس پرستاری که شامل 7 نیروی رسمی و 24 نیروی پیمانی و 6نیروی شرکتی ،4 نیروی تمدید طرح و دو نیروی طرحی می باشند.

پزشکان بخش :

حضور دو فوق تخصص نوزادان در تمامی ایام هفته برای ویزیت صبح

حضور مقیم متخصصین اطفال در کشیک های عصر و شب برای ویزیت نوزادان

اهداف کلی بخش NICU

ارتقاء سطح سلامتی نوزادان ، مرکزی جهت پذیرش نوزادان پره ترم از شهرستانهای مجاور و بیمارستانهای منطقه می باشد که با ارائه خدمات پیشرفته و نوین در جهت سلامتی رشد و تکامل نوزادان گامی برتر برداشته شود.

يكي از اهداف مهم بخش NICU افزايش ميزان بقاء نوزادان بسيار كم وزن و پره مچور شديد است كه با عنايت خداوند و فعاليت هاي به روز آقاي دكتر حيدرزاده و پرستاران شاغل در NICU در حال انجام مي باشد.

کاهش تهویه مکانیکی نوزادان به عنوان يك پروسيجر تهاجمي  و افزایش استفاده از دستگاههای  N.C.PAP، تزریق سورفاکتانت ، انجام اقداماتی نظیر مراقبت آغوشی،ماساژ نوزادان گام های بزرگی است که برداشته شده است و ادامه دارد..تدوین کتاب ACORN بعنوان گایدلاین استاندارد و واحد در NICU توسط آقای دکتر حیدرزاده و انجام آزمون های توانمند سازی پرسنل از دیگر کارهای این بخش می باشد.

از آن جا که احیاء نوزادان یکی از مهم ترین اقداماتی است که گروه مامایی و پزشکان اطفال و پرسنل NICU باید به آن اشراف کامل داشته باشند برگزاری کارگاه های احیاء و آموزش پرسنل جدیدالورود پرستار ،ماما،رزیدنت زنان ،پزشک اطفال از اقدامات این بخش است . استقرار و آموزش و تهیه امکانات جهت انجام NID CAP از کارهای مهم این بخش می باشد.

فعاليت هاي سال 1394 بخش NICU

1. برگزاری کارگاه احیاء جهت کلیه پرسنل و پرستاران و پزشکان NICU با امتیاز باز آموزی

2. برگزاری کارگاه احیاء دوره ای جهت کلیه ماماها ، پزشکان اطفال و رزیدنت ها ی زنان و پرسنل جدیدالورود

3. برگزاری کارگاه دو روزه NID CAP  برای کلیه پرستاران NICU

4. بازبینی فیلم های احیاء نوزادان در زایشگاه و اتاق عمل و برگزاری جلسات با حضور پزشک و مامای مسئول احیاء نوزاد

5. نصب وان شستشوی نوزاد در بخش برای حمام  دادن نوزادان

6. استقرار نظام تحول سلامت و اجرای آن به صورت کامل در بخش

7. پیگیری و ارائه ادامه روند FOLLOW UP نوزادان

8. پیگیری روند آموزش پرستار ROP در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) نوبت گیری طبق پروتکل معاینه جهت ROPنوزادان وحتی پیگیری جهت انجام ROP نوزادان ترخیص شده از منزل

9. پیگیری روند انجام NID CAP و KMC در بخش ، استقرار و ادامه NID CAP در بخش NICU و آموزش 6 پرستار به صورت ویژه

10. برگزاری کلاس های آموزشی گروهی دو بار در هفته برای مادرانی که نوزادانشان در بخش NICU  بستری است.

11. هماهنگی و دعوت از آقای دکتر کریمی(فوق تخصص رشد و تکامل نوزادان) از تهران جهت ویزیت نوزادانی که از سال 1388 در NICU بستری شده اند و از نظر DEVELOP MENTAL  دچار مشکل هستند.

12.تهیه سی دی آموزشی "ماساژ و فیزیوتراپی نوزادان" برای نوزادانی که در زمینه DEVELOP MENTAL CARE   مشکل داشتند و ارایه آن به مادران

14. تهیه و خریداری دستگاه توتال بادی برای بخش نوزادان و نیز تجهیز دستگاه AEEG می باشد .

15. انجام هایپوترمی active برای نوزادان آسیفکسی در بخش

16. تهیه و تجهیز بخش به داشتن 5 انکوباتور هیبریدی