زایمان ایمن

مسئول بخش: فريال پابرجا - كارشناس مامايي فارغ التحصيل از دانشگاه تهران
سابقه كار: 22 سال

واحد زايمان ايمن :
از سال 1386 بدنبال سياست وزارت بهداشت و درمان جهت تاسيس بيمارستان هاي دوستدار مادر اين بيمارستان به عنوان يكي از 4 پايلوت كشوري انتخاب و بدنبال آن 5 ماما جهت آموزشهاي لازم طي 3 مرحله در تهران توسط كارشناسان سلامت مادران وزارت متبوع مورد تعليم و آموزشهاي لازم قرار گرفتند.
اين واحد شامل 2 قسمت است
·         كلاسهاي دوران بارداري
·         بخش زايمان ايمن

كلاسهاي دوران بارداري :
امروزه در كشورهاي توسعه يافته اين سياست كاهش مداخلات پزشكي در امر زايمان مورد نظر مي باشد.بارداري و زايمان يك فرايند طبيعي است كه بدنبال آن مادر دچار تغييرات جسمي و روحي مي شد كه در صورت حمايت اين دوران بدون عارضه سپري خواهد شد .حمايت مادران باردار از طريق آموزشهاي كلاسهاي دوران بارداري امكان پذير مي گردد.در اين كلاسها به مادران آموزشهاي لازم دوران بارداري و زايمان و مراقبتهاي پس از زايمان از مادر و نوزاد ، ورزشهاي دوران بارداري ،تكنيك هاي تنفسي صحيحي ،اصلاح وضعيت ،ريلكسيشن ،نمايش فيلم هاي آموزشي باعث مي گردد كه مادربارداري سالمتر و زايمان راحت تري با كاهش ترس و اضطراب و درد داشته باشند.
كلاسها معمولا از 20 هفتگي تا 37 هفتگي در طي 8 جلسه 2 ساعتي برگزار ميگردد.در هر كلاس 5 مادر و 5 همراه شركت مي نمايند.45 دقيقه آموزش تئوري و 15 دقيقه پرسش و پاسخ ،30 دقيقه آموزشها و ورزشهاي عملي و ديدن فيلم شرط شركت در كلاس صرفنظر از سن-سواد-تعداد بارداري- داشتن گواهي سلامت از پزشك مي باشد.
بايد توجه داشت مادراني كه ديرتر از20 هفتگي مراجعه مي نمايند نبايد از آموزش محروم گردند.

مربيان كلاس هاي دوران بارداري:
خانم ها :اقدس افشارپور - كبري اميري جامي – مريم بهادرزاده قندهاري – عفت كوهجاني – فريال پابرجا

بخش زايمان ايمن :
محيطي آرام جهت ارائه خدمات ليبر و زايمان با توجه به اعتقادات مذهبي مادر- نياز هاي روحي – رعايت حريم خصوصي كه از تاريخ 22/11/1386 كار خود را با اعتقاد به عدم ملاحضات غير ضروري در امر زايمان شروع نمود .
در اين بخش طبق آيتم هاي بيمارستان هاي دوستدار مادر موارد زير تا حد امكان رعايت ميگردد:
1. كارهايي كه به صورت روتين انجام نمي گردد مانند CBR-ENEMA-SHAVE-IV LINE-NPO
2. داشتن همراه  آموزش دیده به انتخاب خود مادر که سبب راحتی و آرامش او باشد .
3. استفاده از روش هاي كاهش درد طبيعي غير دارويي و دارويي جهت افزايش زايمان طبيعي
4. كاهش ميزان اپي زياتومي در حد امكان
5. استفاده از روش هاي طب فشاري – ماساژ – آب درماني – رايحه درماني – آوا درماني – گاز انتونوكس جهت كاهش درد
اين بخش شامل 3 اتاق زايمان مجهز به تختهاي زايماني پيشرفته با تغيير وضعيت مناسب انجام زايمان به روش هاي مختلف – وانهاي زايماني جهت كاهش درد – سرويس هاي بهداشتي و امكان استفاده از حمام