درباره بیمارستان

درباره بيمارستان زنان حضرت ام البنين (س)

مرکز درماني خيريه آيت الله شيرازي از ابتداي تاسيس (1356/07/01) ويژه روحانيون و طلاب حوزه هاي علميه مشهد و ديگر شهرستانهاي استان خراسان و خانواده هاي ايشان پايه گذاري شد . با گذشت زمان براساس ضرورت ، دایره خدمات رساني آن گسترش يافته و افراد مختلف جامعه من جمله اقشار نيازمند از خدمات درمانی این مجموعه بهره مند می گردند. پس از چندي با توجه به پيشنهاد اعضاء هيات امناي موسسه خيريه و جمعي از علماي حوزه علميه ؛ فضاي فيزيکي ساختمان درمانگاه ( به دليل افزايش دایره خدمات رساني و تبديل آن به بيمارستان ) گسترش يافته و بدين منظور در مجاورت ساختمان قديم درمانگاه ، ساختمان جديد در 5 طبقه با پيش بيني 96 تخت بستري ، زايشگاه و اتاق عمل به عنوان بيمارستان و زايشگاه ويژه بانوان ساخته شد .

پس از پايان يافتن ساختمان بيمارستان و تامين قسمت زيادي از تجهيزات آن ، طبق وقفنامه رسمي از سوي خيريه مرحوم آيت ا... حاج سيد عبدا... شيرازي به دانشگاه علوم پزشکي مشهد واگذار گرديد مبني براينکه به عنوان يک بيمارستان اختصاصی زنان مورد بهره برداري قرارگيرد و کليه کادر پزشکي ، درماني و اداري آن تا حد امکان از بانوان تشکيل و مراجعين آن نيز فقط زنان باشند ، بدين ترتيب اولين بيمارستان مختص به زنان با مراعات همه جوانب شرعي و موازين ديني و مذهبي در مشهد مقدس دایر گرديد و با انتقال مجموعه کادر درماني و پرسنل بيمارستان حضرت زينب (س) به اين بيمارستان وبا تاييدات خداوند متعال و برخورداري از عنايات خاصه حضرت ولي عصر الحجه بن الحسن المهدي المنتظر ( ارواحنا له فداء) در روز يازدهم ذي القعده الحرام 1426 برابر 1384/09/24 مصادف با سالروز عيد ميلاد با سعادت حضرت ابالحسن علي بن موسي الرضا ( عليه السلام ) طي مراسم جشن با شکوهي افتتاح و آغاز به کار نمود كه البته بدون همكاري معاونت محترم درمان دانشگاه به اين توفيق دست نخواهيم يافت.

سیاست های اصلی بیمارستان:

1. ارتقاء و بهبود کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبت هاي جامع و یکپارچه سلامت با محوریت عدالت و تأکید برپاسخگویی، اطلاع رسانی شفاف، اثربخشی، کارآیی و بهره وري از طریق استقرار و ترویج استانداردهای اعتباربخشی، بیمارستان های دوستدار ایمنی ،مادران و کودکان
  2. ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی سلامت مبتنی بر اصول و ارزش هاي انسانی-اسلامی
  3. پایبندی به اجرای برنامه تحول نظام سلامت(ترویج زایمان طبیعی-مقیمی پزشکان-کاهش پرداخت از جیب-ارتقاء هتلینگ-ارتقاء ویزیت)
  4. حمایت از گروه های آسیب پذیر و پرخطر از طریق پیگیری های واحد مددکاری و حراست
  5. افزایش آگاهی، توانمندي فرد، خانواده ،کارکنان و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت
  6. ارتقاء نظام تعلیم و تربیت دانشجویان متناسب با ارزش هاي اسلامی، اخلاق پزشکی و آداب حرفه اي.
  7. نهادینه کردن اصول کنترل عفونت های بیمارستانی
  8. کاستن نگرانی های بیمار و خانواده وی در خصوص هزینه های درمان از طریق واحد مددکاری بیمارستان
  9. انتخاب پیمانکاران با نظارت نماینده دفتر حقوقی و حراست دانشگاه علوم پزشکی و با مشارکت مدیریت ،حراست ،امور اداری و امور مالی بیمارستان

چارت سازمانی بیمارستان ام البنین (س)

اين بيمارستان هم اکنون با 136تخت مصوب و 98تخت فعال ؛ داراي بخشهاي :

1. جراحی زنان
2. زنان و مامایی
3. NICU
4. زایشگاه
5. اتاق عمل
6. زایمان ایمن

که هم اکنون با بکارگيري متخصصين:

زنان و زايمان (5 نفر ) ،
پریناتولوژی ( 1 نفر) ،
جراحي عمومي (2نفر ) ،
بيهوشي (10 نفر) ،
راديولوژي (2نفر) ،
اطفال و نوزادان (9 نفر) ،
داخلي ( 3 نفر ) ،
دکتري داروساز (1 نفر)
پاتولوژی (1 نفر)
ارولوژی (2 نفر)

خدمات درماني را به بيماران ارائه مي نمايد.

لازم به ذکر است با توجه به اينکه اين بيمارستان آموزشي مي باشد به طور متوسط ماهانه تعداد 7 آسيستان زنان و زايمان ، و دانشجويان دوره کارورزی پزشكي عمومي و کارآموز در اين مرکز درماني مشغول آموزش مي باشند، همچنين هرماه تعدادي از دانشجويان رشته هاي مامایي و پيراپزشکي نيز در بخش هاي مربوطه آموزش هاي لازمه را دريافت مي نمايند) در سال 87 ؛ به طور متوسط در هرماه تعداد 1040 بيمار با متوسط اقامت 3/1روزبستري گرديده اند و ميانگين درصد اشغال تخت بيمارستان نيز 78% بوده است.

سال تاسیس بیمارستان سابق :1354 ه.ش * سال بهره برداری بیمارستان فعلی : 1384/09/24

مساحت کل : 1552مترمربع * زیربنا : 5660 مترمربع * تعداد طبقات : 5 طبقه

میانگین تخت فعال : 98* تعداد تخت مصوب : 136*

نوع مالکیت : واگذاري  30 ساله از طرف خيريه ايت الله شيرازي به دانشگاه علوم پزشكي مشهد * کیفیت : درجه 1 * منطقه : 3