صفحه اصلی بیمارستان ام البنین| پست الکترونیک |سایت قدیم | English

بخش NICU

ریاست بخش : آقای دکتر محمد حیدرزاده (فوق تخصص نوزادان،رئیس اداره سلامت نوزادان،عضو هیات علمی تمام وقت جغرافيايي)

سرپرستار: زهرا آصفی بصیر ; کارشناس پرستاری،سابقه کار 20 سال ، با سابقه کار در بخش های مختلفی چون اتاق عمل ، اورژانس ، NICU  و سوپروایزر بالینی

همکاران بخش : شامل45 پرستار ، ۴  کمک بهیار و یک منشی

پزشکان بخش :

حضور دو فوق تخصص نوزادان در تمامی ایام هفته برای ویزیت صبح

حضور مقیم متخصصین اطفال در کشیک های عصر و شب برای ویزیت نوزادان

اهداف کلی بخش NICU :

ارتقاء سطح سلامتی نوزادان ، مرکزی جهت پذیرش نوزادان پره ترم از شهرستانهای مجاور و بیمارستانهای منطقه می باشد که با ارائه خدمات پیشرفته و نوین در جهت سلامتی رشد و تکامل نوزادان گامی برتر برداشته شود.

يكي از اهداف مهم بخش NICU افزايش ميزان بقاء نوزادان بسيار كم وزن و پره مچور شديد است كه با عنايت خداوند و فعاليت هاي به روز آقاي دكتر حيدرزاده و پرستاران شاغل در NICU در حال انجام مي باشد.

کاهش تهویه مکانیکی نوزادان به عنوان يك پروسيجر تهاجمي  و افزایش استفاده از دستگاههای  N.C.PAP،   SIPAPتزریق سورفاکتانت ، انجام اقداماتی نظیر مراقبت آغوشی، ماساژ نوزادان گام های بزرگی است که برداشته شده است و ادامه دارد. از آن جا که احیاء نوزادان یکی از مهم ترین اقداماتی است که گروه مامایی و پزشکان اطفال و پرسنل NICU باید به آن اشراف کامل داشته باشند تربیت مدرس  از گروه پرستاری و مامایی  از اهم کارها بود که این افراد در  سطح استان  نیز آموزش میدهند (مدرس کلاس های HBB  در سایر مراکز دولتی و خصوصی  ،اورژانس ١١۵  می باشد.آموزش پرسنل جدیدالورود پرستار ،ماما،رزیدنت زنان ،پزشک اطفال از اقدامات این بخش است . استقرار و آموزش و تهیه امکانات جهت انجام NID CAP از کارهای مهم این بخش می باشد.

فعاليت هاي مهم  سال 1399 بخش NICU :

١- بانک شیرمادر بعنوان اولین  بانک شیر در  شمال شرق ایران (بصورت رسمی ) از شهریور ماه1397 بصورت کاملا فعال در سطح استان و توزیع و تامین شیر مورد نیاز بخش های مراقبت ویژه نوزادان

٢-برگزاری کارگاه های مهارتی  احیاء پایه و پیشرفته  جهت کلیه ماماها ، پزشکان اطفال و رزیدنت ها ی زنان وپرسنل جدیدالورود

٣-انجام معاینه شبکیه به روش تله مدیسین  توسط کارشناسان دوره دیده این مرکز ،جهت جلوگیری از اعزام نوزادان نارس به مرکز تخصصی چشم

۴-همکاری بسیار زیاد با سایر مراکزی که بخش مراقبت های ویزه نوزادان دارند هعم از خصوصی و دولتی جهت انجام معاینه شبکیه نوزادان آن مرکز

۵-برگزاری کلاس های آموزش شیردهی جهت ارتقا تغذیه انحصاری با شیر مادر

٧-یکی از مهمترین شاخص های بخش شاخص رضایت شخصی است که در بخش مراقبت های ویژه نوزادان صفر می باشد.